måndag 1 november 2010

Saltsjöbaden Matchrace 2010

Lördagen och söndagen den 2-3 oktober. Malin, Emma och jag vågade tävla mot den nordiska tjejeliten i matchrace i Saltsjöbaden. Vi fick träna 2 timmar på fredagen på den nya OS båten för tjejer, en Elliott 6 m. De andra teamen hade haft möjlighet att träna nästa ett år.
Elliot är en klart mindre båt än de J92:or som vi vanligtvis tränar och tävlar med. Elliott var en pigg och trevligt båt. Eftersom det blåste mycket (upp till 12 m/s) fick vi burka ordentligt vilket gav massor med fina blåmärken på låren :-) .
Det var mycket att lära och många nya handgrepp att öva in. Vi fick massor med tips av de andra teamen. På söndagen kände vi att vi började vara med i matchen. Men vi hade inget riktigt flyt, storfallet släppte, liften gick sönder och när vi låg tätt efter den andra båten så flög spinnakern upp från sin påse och naturligtvis ner i vattnet. Lite snopet när det kändes som bäst.

Malin var jätteduktig i starterna och Emma och jag slet som djur med alla nya tampar och handgrepp för att hänga med i svängarna.

Nästa gång får de andra teamen se upp!

http://www.elliott-marine.com/e6m.html